torstai 5. heinäkuuta 2012

Strutsitila Syrjynen

Viime sunnuntaina suuntasimme Strutsitila Syrjyselle joka sijaitsee Pälkäneellä. Tilalla on muutamia eläimiä ja tuotteita myytävänä. Kiersimme katselemassa eläimet, istuimme kahvilla ja tein ostoksia. Seuraavassa kuvia päivästä.
Oliks tää nyt se Timon vai se Pumba?

Villisika ottaa lepoa. Villisialla on aika isot torahampaat.

Serkukset halusivat molemmat syöttää eläimille voikukanlehtiä

Peuroja oli monta ja ne tulivat aivan aidan lähelle koska lähes jokainen vierailija halusi syöttää heillekin voikukan lehtiä.

Tämä on Higlander eli ylämaan nauta. Ja se haisi aikas pahalle. Tilalla myyntiin näiden kavereiden lihaa luomuna, 10,50€/kg joka oli minusta todella edullista, eikö!
Tässä tietotaulu Hinghlanderista ja mitä erikoista lihassa on.
Tänne päin siis...


Strutsi. Ei vaikuttanut kauheen fiksulta kaverilta kun söi maasta kivia kokoajan ja siten kolhi päätään aidan alareunaan nin että kolina kävi. Lähempää en uskaltanut ottaa kuvaa koska varoituskyltin mukaan olis voinut lähtee lippis päästä tai kamerakänny kädestä.


Ilmeisesti Syrjysen perhe herää kukon kiekuntaan joka aamu, koska piha piirissä oli kukko ja heidän kotitalo.

Konimus kaakkimus.

Pupuja oli ja ne vaikuttivat olevan innoissaan voikukan lehdistä!

Vasemmalla highladerin luomujauheliha ja oikealla strutsin palviliha. Yllätyin molempien mausta, omituiselta tuntui se, ettö jauheliha oli tosi pientä murua kun sen paistoin.     

Jauhelihasta tein jauhelihakastikkeen, koska liha on vielä vähän rasvaisempaa kuin naudanliha. Kuivasta ja rasvattomasta jauhelihasta ei ainakaan kannata tehdä lihapullia tai -pihvejä. Koska silloin niistä tulee kuivia ja kovia. Joten kastikkeeseen ja laatikoihin rasvattomat lihat sopivat parhaiten. Tai jos halaut tehdä lihapullia rasvattomasta jauhelihasta, sekoita vähintään puolet määrästä sian jauhelihaa joka on rasvaista ja mureaa.

Älä ajattele!

Vko liikunnat:

Ti 50min pk lenkki
Ti 50 min käsi- ja keskivartalopuntti
To 1h 45min ultimate
Pe Työmatkapyöräily 26km (1h, 40min)
La punttisali, jalat

Nyt vasta on torstai, mutta kun tänne kuuluttaa nuo loppuviikon treenit, niin niistähän pidetään sitten kiinni! Työmatkapyöräily on aina kauheen kivaa, mutta aamuisin ei vaan millään jaksais herätä 5,45, laittaa kamat kasaan ja lähtee polkemaan, että ehtii töihin klo 7.00 tienoilla ja on vielä aikaa käydä suihkussa. 

Miehellä on työkaveri joka kuulemma polkee joka päivä töihin, mutta en siis tiedä mistä saakka hän käy töissä. Mies oli sitten työkaveriltaan kysynyt, että kuinka saat itsesi aamulla ylös ja tulet joka päivä töihin (he menevät töihin vielä aikaisemmin kuin minä), mikä sun vinkkisi on? No sieltähän tuli aika tosi hyvä vastaus, ÄLÄ AJATTELE! Päätä milloin menet pyörällä töihin ja aamulla toimi niin, meinaan jos alkaa ajattelemaan, että oi voi, pitkä matka, jaksaakohan jne jne, niin siinä vaiheessa yleensä tulee liian helposti otettua pikku torkut ja hypättyä auton kyytiin. Olen noudattanut tuota ajattelemattomuutta itsekin ja toimii, voinen kertoa=)

Punttisali tuntuu kans olevan niitä lajeja joissa pitää päästä säännölliseen rytmiin jotta sinne tulee helpommin lähdettyä. Jos punttisalitauko kasvaa liian pitkäksi, on sinne myös vaikea lähteäkin. Joten, päätä punttisalipäivät/hetket ja toimi, ÄLÄ AJATTELE! 



Tämän päivän ultimatetreenien päätteeksi söin Highlanderin luomulihasta tehtyä jauhelihakastiketta, perunaa, salaattia, strutsinlihasta tehtyä palvikinkkua ja kaksi riisikakkua juustolla. Olipas mulla nälkä.

Seuraavassa postauksessa siitä mistä noita herkkuja/"herkkuja" saa.