torstai 26. heinäkuuta 2012

Urheilun merkeissä ja kirotusvihreiden lomassa

Kuten varmaan olette huomanneet, en ole varsinainen Runeberg. Kirjoitusvirheitä minulla tulee todella paljon ja yritän siihen panostaa ettei niitä tulisi niin paljon. Äidinkieli koulussa oli aine, jota inhosin. Monesti kirjoitan tämän tekstin illalla joten silmät meinaavat muutenkin olla ristissä. Toivottavasti se ei pahasti haittaa?

Ma punttisali 1h kädet ja keskivartalo
Ti ultimate treeni 2h
Ke 30min lenkki (3km) ja 50 min puntti jalkatreeni
To ultimate 1h 30min
 
Reissun jälkeen ovat urheilut pyörähtänyt mukavasti käytiin. Lomalla ollessa on helppo urheilla kun on oikeastaan kaiken muun ajan oman pienen perheen kansssa. Näin pienen lapsen äitinä sitä tuntee välillä "huonoa omaa tuntoa" siitä, että ei ole kotona lapsen kanssa. Onneksi tuo tuosta kasvaa ja toivon mukaan tulevaisuudessa, omissa harrastuksissa käynti ei ole niin "syyllistä". Mullahan on visio siitä, että poikakin tulee harrastamaan normaalia enemmän liikuntaa. Lajinsa hän kuitenkin saa valita itse=).

Olen tällä viikolla tehnyt joka ilta tämän vatsalihastreenin kotona lattialla, telkkua katsellessa. Ohjelma tuntuu kivan erilaiselta ja sopivan lyhyeltä. Sisimmissä tukilihaksissa onkin varmaan parantamisen varaa. Kyllästyttää tämä pömpöttävä vatsa. Toivottavasti tämänkin (lisäksi herkut pois ja aerobinen liikunta) ansiosta se pömpöttäis vähän vähemmän. No okei, aamuisin se ei pömpötä, mutta mitä illemmaksi menemme, sen enemmän huomaan mun mahan olemassaolon. Ehkä tämä ilta pömpötys kielii huonoista tukilihaksista? Olisi pitänyt vaan ahkerammin treenata imetysaikana, silloin kuulemma mahat lähtee nopeemmin. 

Tänään ultimatetreenien päätteeksi söin tätä.

Perunamuusia, keitettyjä yrttiporkkanoita, broilerin filee, salaatinjämät ja halloumijuustoa

Keitin porkkanat tässä. Tämä on tupperwaren microplus-kannu (kyseessä ei ole mainos, muuten vain loistava tuote). Kuori porkkanat, paloittele kiekoiksi, laita kulhoon ja mukaan 1 tl vettä. Kansi päälle ja 4min mikroon aikaan. Porkkanat ovat kypsiä.

Broilerit tulivat mureaksi niin, että kuumensin nimeomaan valurautapannun käryävän kuumaksi, laitoin 1 tl voita ja pikku loraus öljyä. Broilerit pannulle ja kansi kiinni. Kun paistopinta on kauniin ruskea (n. 2min) käännä, laita tiivis kansi päälle, ota levy pois päältä ja siirrä pannu sivuun. Anna olla joku 5 min. Näin filee ei kuiva, kypsyy ja jää mehukkaaksi. Valurautapannu luovuttaa lämpöä vielä pitkään joka kypsyttää kanan sopivaksi. Lisäksi vanhan kansan mukaan saat ruokaasi enemmän rautaa kun käytyt valurautapannua etkä teflonia (kuinkahan paljon siitäkin irtoaa kemikaaleja ruokaan?)


Oletko jo ostanut kesän mansikat? Mikä on edullisin hinta jonka olet löytänyt 5kg mansikkalaatikolle? Miten meinaat säilöä ne?


maanantai 23. heinäkuuta 2012

Ihana Nizza!

Nizzassa oleskellut 7 päivää ovat ohitse. Reissu oli mitä mahtavin. Noin päivää ennen kotiin paluu lentoa tuli jo vähän olo, että nyt mä haluan kotiin. No, täällä sitä ollaan, mutta jotenkin mieli tekee takasin koska sää on aika ankee täällä suomessa. Nizzassa reissun ajan oli noin 30 astetta lämpöä. Oikein sopiva, ei liian tukahduttava. Näin kerrotaan Nizzasta. Ajattelin joskun muinoin itsekin että se on liian kallis ja hienostunut paikka jossa rikkaat vaan on. No samanlainen lomaparatiisi normaaleine ihmisineen se on kuin mikä muukin maailman kolkka. Hintataso oli samanlainen kuin suomessa ainakin ruoan ja ravintoloiden hintatason suhteen. Nizzassa bussiyhteydet ovat erittäin halpoja ja toimivia. Bussi maksoi aina 1e suuntaansa (paitsi lentokenttäbussi). Junalla matkustuskin oli edullista. Esim. Monacoon bussi matka olisi kestänyt vajaan 1h ja maksoi 1e. Junalla sinne pääsi 30min ja maksoin meno-paluuna 7e. Nizzasta on muutenkin helppo matkustaa lähi kaupungeissa. Koska matkasimme 1,6v kanssa emme viitsineet joka päivä mennä naapuri kaupunkiin koska päiväunet olisivat kärsineet liikaa ja siten koko reissu. Kävimme siis Monacossa, Monte Carlossa, Cannes, Villefranche sur mer ja Biotissa. Näistä Monaco, Villefranche ja Monte Carlo olivat ihania paratiiseja ja Cannes oli suuri pettymys. Olihan siellä kuitenkin käytävä. Näin siitä monesti kirjoitetaankin. "Cannesin ollessa lähellä, siellä on miltei pakko käydä vaikkei kaupungissa olekaan juuri nähtävyyksiä kuin rantakatu ja monesti siihen petytään".

Majoituksena toimi vuokrahuoneista jota voin erittäin lämpimästi suositella. Sen sijainti ei olisi voinut olla enään täydellisempi. Ainoa miinus siinä oli sijainti 3.s kerros ja ei hissiä. Mutta tulipahan hyvää jalkatreeniä. Alaovelta lähtiessä, ranta ja koko riviera oli 1 min päässä, vanhakaupunki alkoi ovelta, samaten joka päiväinen herkkutori ja ravintolakatu. Aukio josta alkoi iso ostoskatu oli 2min kävelymatkan päässä, bussiasema oli 2 min päässä. Juna-asemalle käveli 20min. Joten sanoisi perfect location! Multa voi kysyä yhteystietoja jos haluat Nizzaan ja majoittua modernissa huoneistossa edullisesti.

Nämä asiat jäivät päällimmäisenä mieleen lomastamme.
Aikaiset aamuheräämiset, aamukahvit parvekkeella josta näki merelle. Joka aamu hain leipomosta patonkia ja iltapalaksi pizzat. Iltapalaksi viiniä, hedelmiä, juustoa ja pizzaa parvekkeella. Rivieran rantaan tuli isoja aaltoja. Kivet rannalla olivat isoja, joten ranta ei ollut paras mahdollinen. Paljon rappusia. Hämmästyttävän isoja jahteja (veneitä) satamissa. Ihania herkkuja jäätelökaupoissa ja leipomoissa. Pikkukaupoissa oli kallista ruokaa. Ihmisiä oli paljon. Väki putkahti pikkuvauvoineen ulos ilta hämärän aikaan. Upeita maisemia. Ihanan lämmintä merivettä. Englannilla pärjäsi hyvin ja ranskalaiset olivat avuliaita vaikken osannutkaan ranskaa eikä avustaja englantia=) Paljon sämpylä ja patonki baareja. Isoja korkeuseroja. Merivesi oli ihanan turkoosia paitsi Cannesissa se oli ruskeaa?!. Villefranche sur merissa oli jotain niin ihanaa että sinne tekisi mieli muuttaa. Monta kilometria tuli käveltyä päivittäin. Monacon keskus aukealla olevassa ruokakaupassa (Spar) oli kaikki ihanuuksia, se oli taivas ruoka-alan ihmiselle.Monacossa hieno kaktus puutarha, söimme monacon ravintolassa myös jänistä. Ehkä tämä lista jatkuu pitkään seuraavissakin postauksissa, mutta nyt kuviin.

Sinne tiemme vie.....

Jäätekökaupan tiskissä. Miksi en vaan voisi mennä oman lusikkani kanssa maisteleen vähän jokaisesta? Eihän se nyt niin törkeetä olis jos jokaisesta puuttuisi lusikallinen?

Samaisesti herkkukaupasta

Kadun päässä noin 200 rappusen jälkeen oli kukkula (Colline du chateau)  jostä näkymät oli aivan mahtavat. Linnan rauniot ja kaunis puutarha ja paljon pikku polkuja.

Kuuluisa Hotel Negresco rantabulevardilla.

Paikallista sähkötyötä. Ennenkin olen näitä ulkomaiden sähköhommia nähnyt.
Turvallisimmasta päästä ne ei kyllä näytä olevan.

Puu on maastoutunut

Place Massena, tästä lähti joku 2km pitkä ostoskatu.

Katukuvaa

Kukkulalta otettu kuva rantarivierasta

Samalta kukkulalta vastakkaiseen suuntaan, eli satamaan päin.

Korkealla oltiin


Mummu ja poika katselevat maisemia

Villefranche sur merissä nautittu illallinen.

Hauskoja istutuksia hauskoilla mittasuhteilla,
voit verrata sitä mieheen joka on ruukun takana.

Cannes

Leipomosta haettu pizza maksoi 2,90e ja kaupasta viiniä hintaan 3e/plo.
 Tässä siis iltapalaa parvekkeella.




Aloitin myös viikon ahkerasti

Koko reissuviikko, kävelyä noin 20000 askelta per päivä.
Ma punttisali, kädet