torstai 5. heinäkuuta 2012

Strutsitila Syrjynen

Viime sunnuntaina suuntasimme Strutsitila Syrjyselle joka sijaitsee Pälkäneellä. Tilalla on muutamia eläimiä ja tuotteita myytävänä. Kiersimme katselemassa eläimet, istuimme kahvilla ja tein ostoksia. Seuraavassa kuvia päivästä.
Oliks tää nyt se Timon vai se Pumba?

Villisika ottaa lepoa. Villisialla on aika isot torahampaat.

Serkukset halusivat molemmat syöttää eläimille voikukanlehtiä

Peuroja oli monta ja ne tulivat aivan aidan lähelle koska lähes jokainen vierailija halusi syöttää heillekin voikukan lehtiä.

Tämä on Higlander eli ylämaan nauta. Ja se haisi aikas pahalle. Tilalla myyntiin näiden kavereiden lihaa luomuna, 10,50€/kg joka oli minusta todella edullista, eikö!
Tässä tietotaulu Hinghlanderista ja mitä erikoista lihassa on.
Tänne päin siis...


Strutsi. Ei vaikuttanut kauheen fiksulta kaverilta kun söi maasta kivia kokoajan ja siten kolhi päätään aidan alareunaan nin että kolina kävi. Lähempää en uskaltanut ottaa kuvaa koska varoituskyltin mukaan olis voinut lähtee lippis päästä tai kamerakänny kädestä.


Ilmeisesti Syrjysen perhe herää kukon kiekuntaan joka aamu, koska piha piirissä oli kukko ja heidän kotitalo.

Konimus kaakkimus.

Pupuja oli ja ne vaikuttivat olevan innoissaan voikukan lehdistä!

Vasemmalla highladerin luomujauheliha ja oikealla strutsin palviliha. Yllätyin molempien mausta, omituiselta tuntui se, ettö jauheliha oli tosi pientä murua kun sen paistoin.     

Jauhelihasta tein jauhelihakastikkeen, koska liha on vielä vähän rasvaisempaa kuin naudanliha. Kuivasta ja rasvattomasta jauhelihasta ei ainakaan kannata tehdä lihapullia tai -pihvejä. Koska silloin niistä tulee kuivia ja kovia. Joten kastikkeeseen ja laatikoihin rasvattomat lihat sopivat parhaiten. Tai jos halaut tehdä lihapullia rasvattomasta jauhelihasta, sekoita vähintään puolet määrästä sian jauhelihaa joka on rasvaista ja mureaa.

5 kommenttia:

  1. Miltä se Highlanderi maistui? Oliko enemmän naudan tapaista vai jotain hirveen verrattavaa? Eipä tosiaan oo paha hinta luomulihasta ja tuo olis muutenkin oiva perhekohde. Täytyy laittaa korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oikeastaan kuin naudanlihaa. En juurikaan jauhelihakastikkeessa huomannut maussa mitään erikoista. Ainoa huomattava ominaisuus tais olla ns. raekoko. Eli kun paistoin sen niin se oli melkein jauhomaisen hienoa. Suosittelen!

      Poista
  2. Hyviä kuvia. Minun mielestäni tuo strutsi näyttää hyvinkin viisaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näyttää ja näyttää- Livenä sen toiminta oli vähän hölmölaisen hommaa. Strutsilla on kuulemma pienemmät aivot kuin sen silmämuna.

      Poista
  3. Kävin kattoon olisko uutta :)

    VastaaPoista